img

Første innlegg

15.nov.2005 @ 23:58:21
Velkommen til bloggen til Elin Saga Kjørholt.

Jeg skal jobbe for UNHCR (FN-byrået for flyktninger) i 3 mnd jordskjelvområdet i Pakistan. Jeg er veldig spent, og veldig ydmyk, for hva jeg skal være med på. Situasjonen er svært vanskelig, over 20% har fortsatt ikke blitt nådd med hjelpearbeidet og det begynner å bli skikkelig kaldt. Det er viktig å få frem hjelp til de minst fremkommelige stedene nå før snøen kommer, slik at de i alle fall har telt, tepper, varmt tøy og mat. Bare den utfordringen er enorm, og overalt venter også andre i desperasjon for å skaffe familien mat og husly. Erfaringsmessig er heller ikke vinterisolerte telt nok, de vil ikke holde flere meter snø, så man må få til en midlertidig gjennoppbygging av bygninger. Det er fortsatt etterskjelv, og det raser stadig i fjellsidene. Terrenget er svært ufremkommelig, enkelte steder må de klatre for å komme frem. På møtet i UD fortalte Solheim at de hadde opplevd hjelpeaksjonen som bedre koordinert enn noen tidligere, men at det er stor mangel på ressurser.
Håper vi kan gjøre en forskjell noen av menneskene som er utsatt. Slik det ser ut foreløpig skal jeg jobbe på et field office i Mansehra som ligger nord for Islamabad, i inngangen til Kashmir. Dette kontoret har foreløpig ansvar for 20 leire. Jeg skal arbeide som Community Services Offiser, hvilket innebærer at jeg skal jobbe for at de særskilte behovene hos de svakeste gruppene i samfunnet blir ivaretatt; barn, eldre, kvinner og funksjonshemmede. Jeg skal i den sammenheng ha ansvar for trening av lokal stab, hæren etc i å se disse gruppenes særskilte behov. FN har en koordinerende rolle, min oppgave blir å sørge for kartlegginger, der befolkningen selv blir hørt med sine behov, og prioriteringer. Utfra dette skal det utformes prosjekter for gjennomføring, som utføres av andre parterorganisasjoner. Monitorering av prosjektne er også en viktig del. Prosjektene kan gå ut på alt fra næringsnivået hos barna, gjenforening av familier, beskyttelse for barn som er alene, at det etableres bad- og toalettfasiliteter som også er trygge å gå til for kvinner og barn, til enkle psykososiale tilbud for å normalisere hverdagen så mye og så fort som mulig.

Jeg er forberedt på at det kommer til å bli beintøft, men også lærerikt og givende.

Pass på dere selv, og alle deres, til vi sees igjen på nyåret!
Elin
Kommentarer:
Postet av: Inge Nordhaug

hei Elin
Lukke til i arbeidet, blir større ting enn det vi har arbeid med før (pst idag kom justisdep med presemelding om Barnas Hus).

Stell godt med deg sjølv
Klem frå Inge

16.nov.2005 @ 09:17:20
Postet av: børge

Hei!
Veldig bra både at du drar til Pakistan/Kashmir for å hjelpe til med arbeidet der og at du velger å blogge om det. Det er en unik mulighet for alle oss andre til å få et innblikk i hvordan det er på et slikt kriserammet område og hvordan det er å være med i et slikt arbeid. Er det muligheter for at det kommer bilder etterhvert?

Jeg skrev et innlegg om jordskjelvkatastrofen for en stund siden på min egen blogg. Om du er interesert/har tid kan du lese det her.

Jeg vil anbefale deg å linke til desi.nos oversikt over kontonummere og andre muligheter til å støtte organisasjonene som jobber i området.

Lykke til både med arbeidet og bloggingen!

17.nov.2005 @ 00:38:26
URL: http://blogg.forteller.net/

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=400819
hits