img

Julaften - og den egentlige julaften

06.jan.2006 @ 18:14:54
Det er julaften i dag, 4. januar. Endelig er det tid for en liten pause i Islamabad, og det beste av alt er at julepakken fra Norge har blitt lokalisert i de mørke kroker på UNHCR-kontoret. Pakken kom til hotellrommet for et par timer siden, seriøst krøstet, men jeg måtte gå å kikke litt på den før jeg åpnet opp… Nå er jeg bare så glad og stolt!

Visst hadde vi julaften i Battagram også! Vi forsøkte å få til en jul for alle, så alle skulle ha det hyggelig. Julaften var nok preget av Skandinavia; i en dansk leir, med en frivillig dansk kokk til kalkunen, ivrig dansk mannskap til å hente og pynte juletreet, og en minst like ivrig norsk jente til å hjelpe til :) Jeg tror alle hadde en riktig fin kveld. 1. juledag var det offisiell julemiddag med alle samarbeidspartnere, og alle var med for å feire vår tradisjon.

Egentlig har jeg ikke savnet juleforberedelsene hjemme i det hele tatt. Alt styret og stresset for å bruke uhorvelige mengder penger på ting vi overhodet ikke trenger, all drikkingen og spisingen til vi ligger flate. Stille adventstund en søndag ettermiddag har jeg derimot tenkt på.

Men min julaften er i dag. Pakken er åpnet, og utover gulvet ligger alt jeg har ønsket meg og mer til. De ekstra fjellstøvlene jeg har ventet sånn på blir allerede prøve-gått inne, ennå de er sikkert minst åtte år gamle… Her er leverposteien, knekkebrødet og smøreosten jeg har spurt etter. Her er spekeskinka og julegodteriet, julehefter og nye bøker, julekaker - og for de minste - den årlige julestrømpa fra mamma..! Så nær har ikke Norge vært siden jeg dro hjemmefra for mer enn åtte uker siden.

Det beste av alt er likevel alle hilsenene som følger med; meldingene og bekreftelsene på alle som tenker på meg. Jeg er rørt og veldig, veldig stolt over å ha så omsorgsfull familie, så gode venner og så flotte kolleger. Tusen, tusen takk for alt i esken, alle hilsener og varme tanker, til de som fikk være med i esken og de som ikke kom med, de spesielle hilsene fra jentene på julefrokosten, gutta ved bålet i skogen og til alle andre telefoner og mail jeg har fått i julen! Jeg er veldig glad og fryktelig stolt :) Fortsatt har jeg den lille pakken hjemmefra igjen. Den skal jeg spare til jeg legger meg i kveld, for i år er 4. januar julaften, selv alene på et hotellrom i Islamabad er det stas - Elins julaften!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=570072
hits